Why is Open Spades not a Standalone Game ?

OpenSpades is an open source alternative client for AoS Classic and beyond! Runs on Windows, Mac, and Linux. Created by yvt.
Compatible with AoS Classic.
62 posts Page 1 of 5
Vucgy
Deuced Up
Posts: 226
Joined: Sun Nov 18, 2012 1:57 pm


Hi, I find Open Spades great but there are some things I don't like so much about it.
One of them is that Open spades users have a disadvantage towards standard AOS cilent players.but that's not the question.
I'm Asking myself why Open Spades isn't a Standalone it would be a very great game and not just a addon/mod for a game that died and that will never leave .75/.76 version.
Ballistic
3 Years of Ace of Spades
3 Years of Ace of Spades
Posts: 1207
Joined: Wed Dec 19, 2012 12:17 am


This actually is being discussed quite a lot.
bullets
League Participant
League Participant
Posts: 902
Joined: Sun Aug 18, 2013 8:01 am


OpenSpades probably will eventually become a stand alone game, but for now not enough people would be playing, and a dedicated OpenSpades server has not yet been developed.
tungdil
League Participant
League Participant
Posts: 517
Joined: Mon May 06, 2013 4:28 pm


Stack somehow doesnt help UnrealIncident with the os only servers.
Zekamalikyd
Modder
Modder
Posts: 4220
Joined: Mon Apr 01, 2013 3:40 pm


after some more tweaking and Gh0st realises how to mod it
it'll be a WHOLE NEW GAME <queue aladin music>
TB_
Post Demon
Post Demon
Posts: 998
Joined: Tue Nov 20, 2012 6:59 pm


I'm curious, how accessible would it be possible to make openspades? As it is now you need a pretty good computer to be able to run it. Would it be possible to make options to decrease the graphics/shaders etc... so much that it's near .75 level of playability?
Chase_UC
3 Years of Ace of Spades
3 Years of Ace of Spades
Posts: 116
Joined: Sat Jan 05, 2013 5:52 pm


TB_ wrote:
I'm curious, how accessible would it be possible to make openspades? As it is now you need a pretty good computer to be able to run it. Would it be possible to make options to decrease the graphics/shaders etc... so much that it's near .75 level of playability?
Actually, the latest update added in Software Renderer, so that crappier PC's can run it. It's not anywhere near 0.75 though, but it's getting there.
Commando_Ghost
Modder
Modder
Posts: 1169
Joined: Mon Dec 31, 2012 12:23 pm


Zekamalikyd wrote:
after some more tweaking and Gh0st realises how to mod it
it'll be a WHOLE NEW GAME <queue aladin music>
Excuse me? Are you implying that I don't realize how to mod OS?
Zekamalikyd
Modder
Modder
Posts: 4220
Joined: Mon Apr 01, 2013 3:40 pm


Commando_Ghost wrote:
Zekamalikyd wrote:
after some more tweaking and Gh0st realises how to mod it
it'll be a WHOLE NEW GAME <queue aladin music>
Excuse me? Are you implying that I don't realize how to mod OS?
well can you make sights for .0.10?
if so, i am extremely sorry and RELEASE SOME SHIT COZ IT FINALLY WORKS FOR ME PLZ
Arkger
League Participant
League Participant
Posts: 371
Joined: Sat Nov 02, 2013 6:31 pm


Zekamalikyd wrote:
Commando_Ghost wrote:
Zekamalikyd wrote:
after some more tweaking and Gh0st realises how to mod it
it'll be a WHOLE NEW GAME <queue aladin music>
Excuse me? Are you implying that I don't realize how to mod OS?
well can you make sights for .0.10?
if so, i am extremely sorry and RELEASE SOME SHIT COZ IT FINALLY WORKS FOR ME PLZ
Sights for .10 are kind of weird, and have moved away from what we modded for I believe. Ghost, DO you know how to bring back sights and whatnot for .10? :O If so, please enlighten me.
Commando_Ghost
Modder
Modder
Posts: 1169
Joined: Mon Dec 31, 2012 12:23 pm


I could try. But I'm kinda busy working on the Vietnam Pack someone requested me.
bullets
League Participant
League Participant
Posts: 902
Joined: Sun Aug 18, 2013 8:01 am


TB_ wrote:
I'm curious, how accessible would it be possible to make openspades? As it is now you need a pretty good computer to be able to run it. Would it be possible to make options to decrease the graphics/shaders etc... so much that it's near .75 level of playability?
Software render was released in 0.10 making it a whole lot less intense on everything, it's still to be optimised though, and you don't need a good computer to run OpenSpades, you just need one that isn't crap.
learn_more
Coder
Coder
Posts: 890
Joined: Sun Mar 24, 2013 9:59 pm


how is this an addon or mod?

get your facts straight before blabbing around more bs.
TB_
Post Demon
Post Demon
Posts: 998
Joined: Tue Nov 20, 2012 6:59 pm


bullets wrote:
TB_ wrote:
I'm curious, how accessible would it be possible to make openspades? As it is now you need a pretty good computer to be able to run it. Would it be possible to make options to decrease the graphics/shaders etc... so much that it's near .75 level of playability?
Software render was released in 0.10 making it a whole lot less intense on everything, it's still to be optimised though, and you don't need a good computer to run OpenSpades, you just need one that isn't crap.

Wow, you're not lying. I downloaded it and it worked seamlessly, thanks!
If you don't mind me asking, where do I find these sceneshots that I'm taking? I've tried searching for them on my pc but nothing comes up.
rakiru
Coder
Coder
Posts: 1349
Joined: Sun Nov 11, 2012 12:26 pm


TB_ wrote:
If you don't mind me asking, where do I find these sceneshots that I'm taking? I've tried searching for them on my pc but nothing comes up.
%appdata%\OpenSpades\Resources\Screenshots\
62 posts Page 1 of 5
Return to “OpenSpades Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests