Failed to open OpenAL device

OpenSpades is an open source alternative client for AoS Classic and beyond! Runs on Windows, Mac, and Linux. Created by yvt.
Compatible with AoS Classic.
1 post Page 1 of 1 First unread post
Solomon
Deuce
Posts: 2
Joined: Sun Feb 14, 2021 3:57 pm


I've built OpenSpades on Kubuntu and I keep getting "Failed to open OpenAL device" when trying to launch the game with audio enabled. It runs fine with it disabled, reducing polyphonics and disabling EAX does nothing. I have two sound devices on my system (onboard motherboard audio and an external sound card), the motherboard audio is for my desktop speakers and the sound card is for my headphones. The game also runs fine with audio under the Windows version through Wine, but I'd prefer to have the native Linux build for performance reasons.
Here's the relevant info in the log:
Code: Select all
2021/02/14 11:13:05 [Runner.cpp:48] [!] Unhandled exception in SDLRunner:
Failed to open OpenAL device.
at /build/snapcraft-openspades-b1ecca7806614834aad4f09175ba5625/parts/openspades/src/Sources/Audio/ALDevice.cpp:463
spades::audio::ALDevice::Internal::Internal() at ALDevice.cpp:423
spades::audio::ALDevice::ALDevice() at ALDevice.cpp:748
void spades::gui::SDLRunner::Run(int, int) at SDLRunner.cpp:427
void spades::gui::Runner::Run() at Runner.cpp:70
void spades::gui::Runner::RunProtected() at Runner.cpp:42
int main(int, char**) at Main.cpp:312
1 post Page 1 of 1 First unread post
Return to “OpenSpades Discussion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests